- 50 dkg keksz
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg vaj
- 3 ek feketekávé
- 15 ml rumaroma
- fahéj ízlés szerint
- 20 dkg meggybefőtt
- 20 dkg kókuszreszelék
- 2 dl meggylé (csak amennyi szükséges!)
A legjobb kókuszgolyó receptek
Készítsünk egy mennyei, a legfinomabb kókuszgolyót, amely nem igényel sütést, és ízletes, különleges alkotóelemekből áll. Ez a meggyes-rumos kekszgolyó recept tökéletes választás, ha valami gyors, mégis ínycsiklandó finomságra vágyunk. A meggy és a rumaroma remek párost alkotnak, amit a kókuszreszelék és a fahéj tesz igazán ünnepivé, így a végeredmény egy ellenállhatatlan csemege lesz minden alkalomra.
Elkezdheted a sütemény előkészítését a meggyel. A meggyet alaposan kimagozzuk, majd egy mélyebb tálba helyezzük. Ehhez adj hozzá öt milliliter rumaromát és ízlés szerinti mennyiségű fahéjat, hogy jól összeérjenek az ízek. Az így előkészített meggyet keverd össze alaposan, majd tedd a hűtőbe, és hagyd állni egy-két órán keresztül. Ez az állásidő segít, hogy a meggy jól átvegye az aroma és a fahéj ízét, miközben kellően lehűl és megpuhul.
Következő lépésként a sütemény alapját készíted el. Egy nagyobb keverőtálban tedd bele a darált kekszet, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport. Ezeket alaposan keverd össze, hogy egyenletes legyen a massza. Ezután adagold hozzá a vajat, a frissen főzött feketekávét és a maradék rumaromát. Keverd össze őket energikusan, hogy a vaj teljesen eldolgozódjon és a massza homogén állagú legyen. Fontos, hogy közben apránként add hozzá a meggylét is, figyelve arra, hogy ne legyen túl híg. Ha szükséges, egy kis kókuszreszelék hozzáadásával állíthatod be a kívánt állagot, amelynek keménynek, de mégis jól formázhatónak kell lennie.
Végül a kész masszából vedd ki kisebb adagokat, és formázz belőlük golyókat. Minden golyó közepébe helyezz egy kimagozott meggyet, majd zárd vissza a masszát köré. A golyókat forgasd meg alaposan kókuszreszelékben, hogy minden oldalukon egyenletesen bevonódjanak. Ezután helyezd őket egy tányérra vagy tálcára, és tedd a hűtőbe pár órára, hogy kellően megdermedjenek. A hűtőből kivéve frissen és hűtve tálald, hogy mindenki élvezhesse ezt az ízletes, rumos-meggyes csemegét.