A Csokis kókuszgolyó egy csábítóan egyszerű, mégis ellenállhatatlanul finom desszert, amely minden korosztálynak kedvence lesz. Könnyedén elkészíthető pár alapanyagból, így tökéletes választás, ha valami gyors és ízletes nassolnivalóra vágyunk. A kókusz pehely által biztosított roppanós külső és a lágy, csokoládés belső remek harmóniát alkot, így a kókuszgolyó garantáltan a süteményes tál kedvence lesz.

A Csokis kókuszgolyó egy csábítóan egyszerű, mégis ellenállhatatlanul finom desszert, amely minden korosztálynak kedvence lesz.
A Csokis kókuszgolyó egy csábítóan egyszerű, mégis ellenállhatatlanul finom desszert, amely minden korosztálynak kedvence lesz.

Csokis kókuszgolyó recept hozzávalók

  • 25 dkg darált keksz
  • 15 dkg darált dió
  • 4 ek baracklekvár
  • 1 dl feketekávé
  • 1 ek cukor
  • 1 tk kakaópor
  • kókuszreszelék
  • tortabevonó étcsokoládé

Csokis kókuszgolyó elkészítése

Kezdjük a darált keksz, dió, baracklekvár, feketekávé, cukor és kakaópor egy nagy tálba helyezésével. A keksz jó választás, mert rostban gazdag, ami elősegíti az emésztést, míg a dió Omega-3 zsírsavakban és antioxidánsokban bővelkedik, amelyek támogatják a szív egészségét és csökkentik a gyulladást. Gyengéden keverd össze a hozzávalókat, amíg homogén masszát nem kapsz, figyelj arra, hogy a kávé teljesen beépüljön a keverékbe.

Miután az alapanyagok jól összekeveredtek, formázz belőlük kis golyókat, akkora méretben, amennyi kényelmesen elfér a tenyeredben. A baracklekvár nem csak ízletessé teszi az ételeket, de magas C-vitamin tartalma révén az immunrendszer erősítésében is segít. Ezek után forgasd meg a golyókat kókuszreszelékben, ami nem csak finom ízt ad, hanem rostban is gazdag, így segít fenntartani a jóllakottság érzését.

Végül olvaszd fel a tortabevonó étcsokoládét vízgőz felett, amíg sima és folyékony állagú nem lesz. Az étcsokoládé flavonoidokban gazdag, amik hozzájárulnak a szív egészségének megőrzéséhez. Csorgasd a csokoládét a már kókuszreszelékkel bevont golyókra. Hagyd, hogy a csokoládé egy kicsit megdermedjen rajtuk, mielőtt tálalod. Ezután már készen állnak a fogyasztásra, élvezd az ízletes és egészséges süteményeidet!