Ismerd meg a tökéletes Kókuszgolyó meggyel receptjét, amely minden alkalomra ideális választás, legyen szó egy gyors desszertről vagy egy elegáns vendégváróról. A hagyományos ízek és az egyszerű elkészítés találkozása garantálja, hogy ezek a golyók a kedvenceid közé fognak kerülni. Készülj fel a kókusz ropogós textúrájának és a bűbájos édességnek az élvezetére, ami minden egyes harapással magával ragad!

Ismerd meg a tökéletes Kókuszgolyó meggyel receptjét, amely minden alkalomra ideális választás, legyen szó egy gyors desszertről vagy egy elegáns vendégváróról.
Ismerd meg a tökéletes Kókuszgolyó meggyel receptjét, amely minden alkalomra ideális választás, legyen szó egy gyors desszertről vagy egy elegáns vendégváróról.

Kókuszgolyó meggyel recept hozzávalók

  • 25 dkg kekszmorzsa (darált háztartási keksz)
  • 6 dkg vaj (puha)
  • 15 dkg meggylekvár
  • 2 ek méz
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek barna rum (elhagyható)
  • 8 dkg meggybefőtt (magozott)
  • 10 dkg kókuszreszelék

Kókuszgolyó meggyel recept elkészítésének a lépései

Először is kezdjük a meggybefőtt lecsöpögtetésével, amit egy szűrőbe helyezünk. Mialatt a meggy lecsöpög, készítsük el a tésztát. Egy nagy tálban keverjük össze a darált háztartási kekszmorzsát, a puha vajat, a meggylekvárt, a mézet, a kakaóport, a citromlevet és, ha szeretnéd, a barna rumot. Ezeket jól gyúrjuk össze, amíg puha, formázható masszát nem kapunk. A háztartási keksz magas rosttartalma segít az emésztésben, a kakaópor antioxidáns tulajdonságai támogatják a szív egészségét, míg a méz természetes energiát biztosít.

Miután a tészta elkészült, vizes kézzel formázz körülbelül 2 cm átmérőjű golyókat a masszából. Mindegyik golyó közepét nyomd be kissé, helyezz bele egy-egy magozott meggyet, majd zárd vissza a tésztával. A meggy C-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez. Amikor minden golyó kész, hempergesd bele őket a kókuszreszelékbe, amely nem csak ízletes, de jó zsírsavakat tartalmaz, amik elősegítik a jó koleszterin szintjének fenntartását a vérben.

Végül helyezd a kész golyókat egy tányérra vagy tálcára, és tedd őket a hűtőbe pihenni legalább egy órára, hogy kellően megdermedjenek. Ezután már tálalhatod is őket. Ez a recept nemcsak finom, hanem egészséges alapanyagokból készül, így bátran fogyasztható desszertként vagy nasi gyanánt egy aktív nap során. Jó étvágyat!