A Kókuszgolyó recept meggylével egy népszerű desszert, amely bármilyen alkalomra tökéletes választás lehet, legyen szó ünnepről vagy hétköznapi nassolnivalóról. A recept egyszerűsége és a gyors elkészítés lehetővé teszi, hogy akár kezdő sütők is sikeresen készíthessenek belőle finomságokat. A kókuszgolyók gazdag, krémes állaga és a frissítő kókusz bevonat mindenki számára ínyenc csemegeként szolgálhat.

A Kókuszgolyó recept meggylével egy népszerű desszert, amely bármilyen alkalomra tökéletes választás lehet, legyen szó ünnepről vagy hétköznapi nassolnivalóról.
A Kókuszgolyó recept meggylével egy népszerű desszert, amely bármilyen alkalomra tökéletes választás lehet, legyen szó ünnepről vagy hétköznapi nassolnivalóról.

Kókuszgolyó recept meggylével hozzávalók

50 dkg keksz
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 ek kakaó
1 csom vaníliás cukor
1 mk rumaroma
kókuszreszelék
2 dl meggylé

Kókuszgolyó recept meggylével elkészítése

Kezdjük a kekszes golyók készítését azzal, hogy egy közepes méretű tálban alaposan keverjük össze a szoba hőmérsékletű vajat a porcukorral, vaníliás cukorral és a kakaóval. A kakaó, amellett hogy finom csokoládés ízt ad, antioxidánsokban gazdag, amelyek elősegíthetik a szív egészségének megőrzését. A keverékhez adj hozzá rumaromával ízesített meggylevet fokozatosan, amíg a massza kellően formálhatóvá nem válik. A meggy antioxidánsokban és vitaminokban bővelkedik, így segíthet az immunrendszer erősítésében és az öregedési folyamatok lassításában.

A masszából nedves kézzel formázz kisebb golyókat, melyek mérete legyen egyenletes, körülbelül egy dió nagyságúak. A kókuszreszeléket szórjuk egy tányérra, és minden egyes golyót forgassunk meg benne, amíg teljesen be nem vonja őket. A kókusz nem csak kellemes ízt ad, de rostban gazdag, ami segíthet az emésztés javításában és hozzájárulhat a jóllakottság érzéséhez.

A bevonatolt golyókat helyezzük egy tálra, és takarjuk le fóliával, majd tegyük be a hűtőbe legalább egy órára, hogy megkeményedjenek. A hűtés nem csak az ízek összeérését segíti elő, de stabilabbá is teszi a golyók formáját, így később könnyebb lesz őket fogyasztani. Miután a golyók megkeményedtek, készen állnak a fogyasztásra, élvezd az egészséges, ízletes desszert előnyeit!