Fedezze fel velünk ezt az egyszerű kókuszgolyó receptet, amely garantáltan a család kedvence lesz! A hagyományos háztartási kekszből készült édesség nem igényel sütést, így gyorsan és egyszerűen elkészíthető, akár egy váratlan vendégváróként is. A kekszmorzsa, vaj, vaníliás cukor és a kakaópor gazdag, krémes ízvilágot hoz létre, míg a rumaroma egy kis pikáns, ünnepi hangulatot csempész az édességbe. A végén a kókuszreszelékbe forgatott golyók nemcsak ínycsiklandozóak, hanem látványosak is. Tartsanak velünk, hogy lépésről lépésre bemutassuk, hogyan készíthető el ez a csodás desszert, amely minden alkalomra tökéletes választás.

Egyszerű kókuszgolyó recept
Egyszerű kókuszgolyó recept gyorsan a család kedvencévé fog válni.

Egyszerű kókuszgolyó recept hozzávalók

  • 500 g kekszmorzsa
  • 2 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor (ízlés szerint)
  • 20 dkg vaj (puha)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 10 ml rumaroma (ízlés szerint)
  • 80 g kókuszreszelék (csak a golyókat kell beleforgatni)

Egyszerű kókuszgolyó recept elkészítése

Kezdjük a kekszgolyók elkészítését azzal, hogy egy nagy tálban alaposan összekeverjük a darált háztartási kekszet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a kakaóport és a csipet sót. Ha rendelkezésre áll, átszitálhatjuk a porcukrot a csomómentes állag érdekében. A következő lépésben adjuk hozzá a puha vajat, és kézzel vagy spatulával dolgozzuk össze, amíg morzsalékos, de jól összetartó állagot nem kapunk.

Ezt követően üssük hozzá a tojásokat, öntsük hozzá a tejet és a rumaromát, majd keverjük össze az egészet, amíg homogén, kenhető masszát nem kapunk. Amennyiben szükséges, egy kis plusz tejjel állíthatjuk be a kívánt sűrűséget. Miután jól összedolgoztuk, tegyük a masszát a hűtőbe körülbelül egy órára, hogy a vaj megdermedjen és könnyebben kezelhető legyen.

Amikor a massza kellően megkeményedett, vegyük ki a hűtőből és kezdjük el formázni a golyókat. Egy teáskanál segítségével szaggassunk ki belőle egyenlő nagyságú darabokat, formáljuk golyókká, majd forgassuk meg őket kókuszreszelékben, hogy egyenletesen bevonja őket. A kész golyókat rendezzük egy tálra, fedjük le fóliával vagy helyezzük őket zárható műanyag edénybe, és tároljuk a hűtőben, amíg tálalásra nem kerülnek.