Eredeti kókuszgolyó recept nem csak egyszerű és gyors, de a végeredmény mindenkit lenyűgöz majd édes, kókuszos ízével. Készítsd el velünk lépésről lépésre ezt a finomságot, ami tökéletes desszertként szolgál majd bármilyen alkalomra.

Eredeti kókuszgolyó recept nem csak egyszerű és gyors, de a végeredmény mindenkit lenyűgöz majd édes, kókuszos ízével.
Eredeti kókuszgolyó recept nem csak egyszerű és gyors, de a végeredmény mindenkit lenyűgöz majd édes, kókuszos ízével.

Eredeti kókuszgolyó recept hozzávalók

  • 65 dkg háztartási keksz (darált)
  • 6 csapott ek porcukor (ízlés szerint)
  • 5 csapott ek cukrozatlan kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • 30 ml rumaroma
  • 4 ek sárgabaracklekvár
  • 1.5 dl tej (annyi, amennyivel összeáll a tészta)
  • 3 ek kókuszreszelék (plusz kb. 2 ek a forgatáshoz)

Eredeti kókuszgolyó recept elkészítésének a lépései

Kezdjük a kekszgolyók elkészítését azzal, hogy a darált kekszet egy nagyobb tálba öntjük. Ezt követően apróra vágott, szobahőmérsékletű margarint adunk hozzá, amely nemcsak a tészta állagát segít formálni, hanem a B-vitaminok és esszenciális zsírsavak forrása is. Hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport és a rumaromát, amelyek intenzív ízt kölcsönöznek a golyóknak, miközben a kakaó antioxidáns tulajdonságai hozzájárulnak a szív egészségének megőrzéséhez.

Ezután belekeverjük a sárgabaracklekvárt, amely nemcsak az ízét gazdagítja, hanem vitaminokat, különösen A- és C-vitaminokat is hozzáad a desszerthez. Fokozatosan adagoljuk a tejet, amíg a tészta könnyen formálható állagot nem kap, amely se túl puha, se túl kemény. A tej további kalciumforrásként szolgál, ami fontos a csontok egészsége szempontjából.

Végül formáljunk a masszából kis golyókat, és hempergessük meg őket alaposan kókuszreszelékben. A kókuszreszelék nemcsak egy különleges ízt ad a golyóknak, hanem rost-, vas- és magnéziumforrás is, amelyek hozzájárulnak az emésztési folyamatokhoz és az energiaszint fenntartásához. Miután minden golyó készen áll, hűtőben tároljuk őket néhány órán át, hogy tökéletesen összeérjenek az ízek.