A Finom kókuszgolyó recept egy igazán egyszerű és ízletes édesség, amelyet akár az ünnepek alkalmával, akár egy egyszerű hétvégi nassolásra is elkészíthetünk. Csokoládé és kókusz tökéletes harmóniája teszi ellenállhatatlanná ezt a süteményt. Gyors elkészítési idő és a sütés nélküli receptje miatt a kezdő szakácsok körében is nagy népszerűségnek örvend.
Finom kókuszgolyó recept hozzávalók
- 1 kg kekszpor
- 500 g porcukor
- 0,5 liter tej
- 5 ek holland kakaópor
- kevés kókuszreszelék
Finom kókuszgolyó recept elkészítése
Elkészítendő finomságunk, egy egyszerű és ízletes kekszgolyó, melynek készítése nem igényel konyhai tapasztalatot, így bárki könnyedén el tudja készíteni. Kezdjük azzal, hogy előkészítjük az alapanyagokat: 1 kg kekszport, 500 g porcukrot, fél liter tejet, 5 evőkanál holland kakaóport és egy kevés kókuszreszeléket. Egy nagy tálba beleöntjük a kekszport, a kakaóport és a porcukrot. Ezeket alaposan összekeverjük, hogy az összetevők teljesen egyneműek legyenek, ami elengedhetetlen a jó minőségű golyók készítéséhez. Ezen lépés során a kakaópor nemcsak ízét, hanem antioxidáns tulajdonságait is hozzáadja a masszához, melyek jótékonyan hatnak a szervezetünk szabadgyökökkel szembeni védekezésében.
Amint az összetevők szépen elkeveredtek és egyenletes színt kapunk, fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Ezt követően kezdjük el gyúrni a masszát kézzel vagy egy nagyobb kanállal, amíg nem kapunk egy formázható, de nem túl ragacsos tésztát. A tej nemcsak az összetartásért felel, hanem kalciumforrásként is szolgál, ami hozzájárul a csontok erősítéséhez és egészségének megőrzéséhez. Fontos, hogy a tej hozzáadását apránként végezzük, így elkerülhető, hogy túl híg legyen a keverék, ami megnehezítené a golyók formázását.
Miután a massza készen áll, kis adagokat veszünk belőle, és körülbelül diónyi méretű golyókat formálunk belőlük. Ezeket a golyókat megforgatjuk kókuszreszelékben, ami nem csak finom ízt ad, hanem rostokban gazdag, így támogatja az emésztőrendszer egészséges működését. A kókuszreszelékkel bevonatolt golyókat egy tányéron elhelyezve betesszük a hűtőbe pár órára. Ez az idő elegendő ahhoz, hogy a golyók megszilárduljanak, és kellemesen hűvös, ropogós csemegévé váljanak, kész arra, hogy bárki élvezhesse az ízletes falatokat.