A mai világban rengeteg lehetőségünk van felfedezni új ízvilágokat, és egyre több recept közül válogathatunk, amelyek egészséges hozzávalókat is felölelnek. Az alábbiakban a meggyes kókuszgolyó receptjébe avatjuk be Önöket, mely a frissítő meggy és a trópusi kókusz harmonikus egyesülése által az egzotikus ízek kedvelőit is elvarázsolja.

A meggyes kókuszgolyó egészséges édességek. Különleges alkalmakra, ünnepekre vagy egy hétköznapi nassoláshoz tökéletes.
A meggyes kókuszgolyó egészséges édességek. Különleges alkalmakra, ünnepekre vagy egy hétköznapi nassoláshoz tökéletes.

Kiknek ajánljuk  a meggyes kókuszgolyót?

A meggyes kókuszgolyó azok számára ideális, akik keresik az egzotikus ízvilágú, mégis egészséges édességeket. Különleges alkalmakra, ünnepekre vagy egy hétköznapi nassoláshoz is tökéletes.

Miért érdemes kipróbálni a meggyes kókuszgolyót?

A meggy antioxidánsban és vitaminokban gazdag, így hozzájárul az immunrendszerünk erősítéséhez. A kókuszreszelék számos egészséges tápanyagot tartalmaz, mint a rost, fehérje és a jó zsírok. Ezek az összetevők nem csak ízben, de tápanyagokban is gazdagítják a golyókat, így nem kell lemondanunk az édességekről, ha egészségesen szeretnénk étkezni.

Meggyes kókuszgolyó hozzávalók:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 6,2 dkg vaj (lehet margarin is)
  • 5 dkg porcukor
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 teáskanál rum aroma
  • 1/2 cs. vaníliás cukor
  • 1,75 dl cukrozott meggylé
  • 1 zacskó kókuszreszelék
  • meggybefőttből a meggyek

Meggyes kókuszgolyó elkészítése:

  1. Kezdjük azzal, hogy 25 dekagramm darált háztartási kekszet egy tálba szórunk. A keksz nem csak energiát szolgáltat számunkra, de remek alapot is biztosít az édességeknek.
  2. A kekszhez adjunk hozzá 6,2 dekagramm vajat. A vaj puhasága és íze nélkülözhetetlen a tökéletes állag eléréséhez. Margarinnal is helyettesíthető, de a vaj természetes összetétele miatt érdemes ezt választani.
  3. Következőként hozzákeverünk 5 dekagramm porcukrot, 2 evőkanál keserű kakaóport, 1 teáskanál rum aromát és fél csomag vaníliás cukrot. A kakaó és a rum aroma együtt adja meg a golyó karakteres, mély ízét.
  4. Az összetevőkhöz öntsünk hozzá 1,75 dl cukrozott meggylevet. A meggy nem csak ízben gazdagítja a golyókat, de antioxidánsai révén az egészségünknek is jót tesz.
  5. Az egész masszát jól gyúrjuk össze, formáljuk nagy gombóccá és helyezzük hűtőbe kb. 10 percre.
  6. A hűtőből kivéve formázzunk kisebb golyókat, melyek közepére egy-egy meggydarabot helyezünk. A golyókat forgassuk meg kókuszreszelékben a tökéletes külsőért.