Ez a gyorsan és könnyen elkészíthető Gluténmentes kókuszgolyó recept tökéletes választás, ha egy kis édességre vágysz vagy vendégeket vársz. A kókuszos csábítás, amely minden falatban a csokoládé gazdagságával párosul, garantáltan mindenkit elbűvöl majd.

Ez a gyorsan és könnyen elkészíthető Gluténmentes kókuszgolyó recept tökéletes választás, ha egy kis édességre vágysz vagy vendégeket vársz.
Ez a gyorsan és könnyen elkészíthető Gluténmentes kókuszgolyó recept tökéletes választás, ha egy kis édességre vágysz vagy vendégeket vársz.

Gluténmentes kókuszgolyó recept hozzávalók

A kekszhez

  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg sertészsír
  • 2 db tojás
  • 40 dkg rizsliszt
  • 0.5 csomag sütőpor

A masszához

  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 ek tej

A forgatáshoz

  • 50 g kókuszreszelék

Gluténmentes kókuszgolyó recept elkészítésének a lépései

A Gluténmentes kókuszgolyó recept elkészítése egyszerű, de mégis finom és egészséges lehetőséget nyújt egy kis édességre. Kezdjük az alapokkal: a porcukrot keverd habosra a sertészsírral és a tojásokkal egy nagy tálban. Ezután fokozatosan add hozzá a sütőporral elkevert rizslisztet, míg sima, gyúrható tésztát nem kapsz. Formázz kisebb méretű kekszeket a tésztából, és süsd meg őket 180 fokon, amíg aranybarna nem lesznek. A sertészsír segít a szív- és érrendszeri egészség megőrzésében, míg a rizsliszt gluténmentes alternatíva a búzaliszthez képest.

Amikor a kekszek kihűltek, törd össze őket egy nagy tálban. Keverd hozzá a margarint, a cukrot, néhány kanál cukrozatlan kakaóport és egy kevés meleg tejet, hogy könnyen formázható masszát kapj. A kakaó antioxidáns tulajdonságai hozzájárulnak a szív egészségének védelméhez és a jó közérzet elősegítéséhez. Helyezd a masszát a hűtőbe, hogy megdermedjen, ez általában pár órát vesz igénybe.

Miután a massza kellően megkeményedett, formálj belőle kis gömböket. Ezután forgasd meg őket kókuszreszelékben, ami nemcsak finom ízt ad, hanem rostokban is gazdag, így segít az emésztésben. A kész gömböket tárold hűvös helyen, amíg tálalásra nem kerülnek. Ez a sütemény nem csak finom, hanem egészséges is, tökéletes választás, ha valami édesre vágysz.