Fedezd fel, hogyan készíthetsz otthon gyorsan és egyszerűen ínycsiklandó Rumos kókuszgolyókat! Ezek a kis édességek tökéletes választás lehetnek ünnepek alkalmával, vagy akkor, ha csak egy kis nassolnivalóra vágysz. A ropogós kókusz és a lágy csokoládé tökéletes harmóniája minden falatban garantált élvezetet nyújt.

Fedezd fel, hogyan készíthetsz otthon gyorsan és egyszerűen ínycsiklandó Rumos kókuszgolyókat!
Fedezd fel, hogyan készíthetsz otthon gyorsan és egyszerűen ínycsiklandó Rumos kókuszgolyókat!

Rumos kókuszgolyó recept hozzávalók

  • 50 dkg háztartási keksz (darált)
  • 10 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 6 ek cukor (kristály)
  • 2 dl rum
  • 40 dkg sárgabaracklekvár (lehet kevesebb is, amennyit a darált keksz felvesz!)
  • 10 dkg kókuszreszelék

Rumos kókuszgolyó recept elkészítésének a lépései

Kezdd azzal A Rumos kókuszgolyó recept elkészítését, hogy egy nagy tálban alaposan keverd össze a darált háztartási kekszet a cukrozatlan kakaóporral és a kristálycukorral. Ezután fokozatosan adj hozzá rumot és sárgabaracklekvárt. Fontos, hogy csak annyi lekvárt tegyél hozzá, amennyit a keksz képes felvenni, így egy puha, formázható tésztát kapsz.

Miután a tészta kész, nedvesítsd meg a kezeidet, és formázz belőle körülbelül 2 centiméter átmérőjű golyókat. Ezután minden egyes golyót forgasd meg kókuszreszelékben, amíg teljesen be nem vonja őket. A golyók formázása közben érezheted, hogy a tészta könnyen formálható és nem ragad a kezedhez, ha megfelelően állítottad be a nedvességtartalmát.

Mielőtt tálalnád, tedd a golyókat néhány órára a hűtőbe, hogy megdermedjenek. Ez nemcsak hogy jobban összeállítja a golyókat, de fogyasztásukat is élvezetesebbé teszi. A háztartási keksz rostokban gazdag, ami jót tesz az emésztésnek, a kakaó antioxidáns tulajdonságai pedig segítenek a szabad gyökök elleni védekezésben. A sárgabaracklekvár és a kókuszreszelék pedig nemcsak ízletes, hanem vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz, amelyek hozzájárulnak az egészséges táplálkozáshoz.