
A Hagyományos kókuszgolyó recept egy egyszerűen elkészíthető, népszerű, sütés nélküli desszert. Kókuszreszelék és finom kakaós massza ötvözete garantálja a különleges ízélményt. Ez a kedvelt édesség ideális választás lehet vendégvárónak vagy akár egy kellemes családi teadélutánhoz.

Hagyományos kókuszgolyó recept hozzávalók
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 5 ek kristálycukor
- 2 ek vaníliás cukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 rum aroma
- 3 ek kakaópor
- 4 dl kókusztej
Hagyományos kókuszgolyó recept elkészítésének a lépései
A kezdeti lépés, hogy a darált kekszet, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport egy nagy tálba helyezzük és alaposan összekeverjük. Ezek a hozzávalók nemcsak ízletesek, de a kakaópor antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, melyek segíthetnek a szabad gyökök elleni harcban és támogatják a szív egészségét. A keverés során ügyeljünk arra, hogy minden száraz alapanyag egyenletesen eloszlasson.
Ezután hozzáadjuk az olvasztott vajat, a kókusztejet és a rum aromát. A kókusztej nemcsak gazdag ízt ad a golyóknak, de jótékony zsírsavakat is tartalmaz, amelyek hozzájárulhatnak az immunrendszer erősítéséhez és az egészséges bőrhöz. Az összetevőket alaposan összedolgozzuk, amíg a kristálycukor teljesen fel nem olvad. Fontos, hogy a keverék homogén állagú legyen, hogy a golyók könnyen formázhatóak legyenek.
Végül a masszából vizes kézzel kis golyókat formálunk, méretüket saját preferenciánk szerint állíthatjuk be. Ha a kezünket időnként beáztatjuk, a golyók felülete ragacsosabb lesz, ami megkönnyíti a kókuszreszelék tapadását. A kész golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk, majd egy tálcán vagy dobozban elrendezzük. Mielőtt tálalnánk, a golyókat legalább négy órára, de akár egy éjszakára is hűtőbe helyezzük, hogy kellően megdermedjenek. A kókuszgolyó nemcsak finom, hanem egészséges csemege is, amely energiával lát el minket anélkül, hogy túlzott cukorbevitelt jelentene.