Az alábbi receptben bemutatom egy ízletes Túrós kókuszgolyó változatának elkészítési módját. Tökéletes választás azoknak, akik egy gyors, mégis frissítő édességre vágynak, amely otthoni környezetben egyszerűen elkészíthető.
Túrós kókuszgolyó hozzávalók:
-
25 dkg tehéntúró
-
20 dkg porcukor
-
15 dkg kókuszreszelék (ebből tegyünk félre egy keveset, amit a golyók külső részére szánunk)
-
1 csomag vaníliás cukor
-
kevéske reszelt citromhéj
Túrós kókuszgolyó elkészítése:
A készítés során kezdetben a friss tehéntúrót, a finomított cukrot, az aromás vaníliacukrot és a frissen reszelt citromhéjat egy mély edénybe helyezzük. Gondosan összedolgozzuk őket, hogy az eredmény egy egységes, sima massza legyen. A finomított cukor és a vaníliacukor ízesítése miatt a keverék kellemesen édes, míg a citromhéj frissességet és illatot visz bele.
Miután elkészültünk az alapanyagok összekeverésével, a masszából apró golyókat formázunk. Jó tanács, hogy kissé vizesítsük meg a tenyerünket, mivel így könnyebb lesz a formázás. Az így elkészült golyócskákat félrerakjuk egy tányéron vagy sütőpapíron.
Ezután jön a kókuszos bevonat készítése. A korábban félretett kókuszreszeléket veszünk elő, majd a tehéntúrós gömböcskéket egyenként belehempergetjük, hogy mindkét oldalukon egyenletesen bevonódjanak. A kókuszreszelék különleges karaktert és tapintást biztosít a Túrós kókuszgolyóknak, és vizuálisan is vonzóvá teszi őket.
Végül, miután mindegyik golyó bevonódott, célszerű őket egy órára a hűtőszekrénybe tenni, hogy kellőképpen megkeményedjenek és az ízek harmonikusan összeérjenek. Ezt követően már csak ki kell őket szedni és tálalni, mint egy ínycsiklandó és könnyű édességet vagy desszertet.