A Cukormentes kókuszgolyó recept egy könnyen elkészíthető, mégis ízletes édesség, amely nem igényel sütést és csak néhány alapanyagból áll. Ez a desszert tökéletes választás lehet ünnepi alkalmakra, gyerekzsúrokra vagy akár egy baráti összejövetelre is. A kókusz pehely ropogós textúrája és a gazdag, krémes töltelék tökéletes kombinációt alkot, így mindenki számára kedvelt csemege lesz.

A Cukormentes kókuszgolyó recept egy könnyen elkészíthető, mégis ízletes édesség, amely nem igényel sütést és csak néhány alapanyagból áll.
A Cukormentes kókuszgolyó recept egy könnyen elkészíthető, mégis ízletes édesség, amely nem igényel sütést és csak néhány alapanyagból áll.

Cukormentes kókuszgolyó recept hozzávalók

  • 200 g (1 zacskó) cukormentes háztartási keksz
  • 2,5-3 dl tej
  • 15 gramm minőségi cukormentes kakaópor
  • valamilyen természetes nullkalóriás édesítőszer
  • kb. 40 gramm kókuszreszelék

Cukormentes kókuszgolyó recept elkészítése

Először kezdd azzal, hogy a cukormentes háztartási kekszet apróra töröd vagy darálod. Ha nem rendelkezel darálóval, használj egy krumplinyomót vagy egy nehéz tárgyat, például sodrófát a kekszek apróra töréséhez. A cél az, hogy a keksz morzsává váljon, néhány nagyobb darab megmaradhat, ezek a tej hozzáadásával majd megpuhulnak. Ezután a kekszmorzsát helyezd egy nagyobb tálba, adj hozzá 15 gramm minőségi kakaóport és 15 gramm természetes édesítőszert. A kakaópor gazdag antioxidánsokban, amelyek segíthetnek a szív egészségének megőrzésében, míg az édesítőszer egy kalóriaszegény alternatíva, amely nem emeli meg jelentősen a vércukorszintet.

Következő lépésként fokozatosan öntsd hozzá a tejet a kekszes keverékhez, miközben folyamatosan kevered, hogy elkerüld a csomósodást. A tej jó kalciumforrás, ami létfontosságú a csontok erősségének fenntartásában. Keverd az összetevőket addig, amíg egy formázható, homogén masszát nem kapsz. Ha a massza túl híg lenne, hagyjuk állni néhány percig, hogy sűrűsödjön, ha pedig túl sűrű, legközelebb több tejet használj.

Végül, amikor a massza megfelelő állagú, formázz belőle kis golyókat, amelyeket egyenként forgass meg a kókuszreszelékben. A kókusz nemcsak finom ízt ad a golyóknak, de rostban is gazdag, ami elősegíti az emésztést. Miután minden golyót meghempergetted a kókuszban, helyezd őket egy tányérra, és tedd a hűtőbe pár órára. A golyókat hidegen tálald, így lesznek a legfinomabbak.