A Sült kókuszgolyó egy igazán kedvelt desszert, amely nemcsak ízével, de egyszerűségével is hódít. Az előkészítése csupán néhány percet vesz igénybe, így akár váratlan vendégek érkezésekor is gyorsan az asztalra tehető. Az ínycsiklandó kókuszréteg és a gazdag, krémes belső mindenkit elvarázsol, legyen szó felnőttről vagy gyermekről.

A Sült kókuszgolyó egy igazán kedvelt desszert, amely nemcsak ízével, de egyszerűségével is hódít.
A Sült kókuszgolyó egy igazán kedvelt desszert, amely nemcsak ízével, de egyszerűségével is hódít.

Sült kókuszgolyó recept hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor (a forgatáshoz)

Sült kókuszgolyó recept elkészítése

Kezdjük azzal, hogy összegyűjtöd az összes hozzávalót: finomliszt, kókuszreszelék, porcukor, tojás, sütőpor, só és vaj. A lisztet, kókuszreszeléket, porcukrot, sütőport és a csipet sót egy tágas tálban keverd össze. A kókuszreszelék nem csak finom ízt ad a süteménynek, hanem rostban is gazdag, ami elősegíti az emésztést. A tojást és a vajat add hozzá, utóbbit előtte hagyd kicsit megpuhulni szobahőmérsékleten. Ezek az összetevők nemcsak ízletesek, hanem az egészséges zsírok forrásai is, amelyek támogatják a szív egészségét.

Miután minden hozzávalót összeadtál a tálban, kézzel vagy egy kézi mixerrel dolgozd össze őket egyenletes tésztává. Amikor a tészta már nem ragad és könnyen formázható, vedd ki kisebb darabokat, és formálj belőlük körülbelül diónyi méretű golyókat. Ezután helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, ügyelve arra, hogy legyen köztük elegendő hely, mivel a sütés során kissé megnőnek.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és süsd a golyókat 10-12 percig, amíg aranysárgára nem sülnek. Amint kivetted őket a sütőből, még forrón forgasd meg őket a vaníliás porcukorban. A vanília nemcsak különleges aromát ad, hanem antioxidánsokban is gazdag, amelyek segítenek a szabad gyökök elleni harcban. Miután minden süteményt beleforgattál a porcukorba, hagyd őket kihűlni egy rácsra helyezve. Ezzel kész is a finom, otthoni süteményed, amely egyszerűen és gyorsan elkészíthető, még kezdő szakácsok számára is.