A Diabetikus kókuszgolyó recept elkészítése egy könnyű és gyors módja annak, hogy egy kis édességgel dobja fel a napját. Ez a finomság tökéletes választás lehet a hirtelen jött vendégek fogadására, vagy csak egy gyors desszertként a hétvégi családi ebédekhez. A puha, kókuszos belső és a ropogós kókuszréteg tökéletes egyensúlyt teremt, így ezek a golyók mindenkit elbűvölnek majd.

A Diabetikus kókuszgolyó recept elkészítése egy könnyű és gyors módja annak, hogy egy kis édességgel dobja fel a napját.
A Diabetikus kókuszgolyó recept elkészítése egy könnyű és gyors módja annak, hogy egy kis édességgel dobja fel a napját.

Diabetikus kókuszgolyó recept hozzávalók

  • 500 gr Detki darált háztartási keksz hozzáadott cukor nélkül
  • 4 ek holland kakaópor (20-22%)
  • 50 gr eritrit
  • 2 cs zero vanillin cukor
  • 400 gr light sárgabarack lekvár (édesítőszeres)
  • 100 gr laktózmentes vaj
  • 1 ek rum aroma
  • 1 ek bonbon meggy aroma
  • kb. 10 dkg kókuszreszelék

Diabetikus kókuszgolyó recept elkészítése

Kezdjük az alapanyagok előkészítésével. Vegyük elő a detki darált háztartási kekszet, amely hozzáadott cukor nélkül készült, ezáltal segít csökkenteni a felesleges cukorbevitelt. Mérjük ki a szükséges mennyiségű holland kakaóport, mely gazdag antioxidánsokban, és segít javítani a vérkeringést, valamint az eritritet és a zero vanillin cukrot, amik alacsonyabb kalóriatartalmúak, mint a hagyományos cukrok. Keverjük össze ezeket egy nagy tálban.

Ezután adjuk hozzá a light sárgabarack lekvárt, amely édesítőszerrel készült, így kevesebb hozzáadott cukrot tartalmaz, segítve ezzel a cukorbevitel csökkentését. Keverjük hozzá a szobahőmérsékletre melegített laktózmentes vajat, ami jó alternatíva lehet azok számára, akik laktózérzékenyek. A tésztához adjuk hozzá még az egyenkénti rum és bonbon meggy aromákat, melyek ízletes és izgalmas karaktert visznek a süteménybe anélkül, hogy hozzáadott cukrot tartalmaznának.

Miután a tészta homogén állagúvá vált, formázzunk belőle körülbelül 3 cm átmérőjű golyókat. Egyenként hempergessük meg őket a kókuszreszelékben, ami nemcsak finom ízt ad, hanem rostban is gazdag, elősegítve ezzel az emésztést. Az így elkészült golyókat helyezzük hűtőbe néhány órára, hogy megkeményedjenek. Az elkészült sütemények így tökéletesek lesznek akár egy gyors desszertként, akár vendégvárónak, figyelembe véve az egészségesebb életmódot követők igényeit is.